Mandulás-csokis piskóta * 6 tojás * 6 ek cukor * 20 dkg őrölt mandula * 1 narancs reszelt héja A krémhez: * 1/2 l habtejszín * 10 dkg cukor * 10 dkg étcsokoládé * 1 ek kakaópor * 1 tk rumaroma vagy 1/2 dl rum A díszítéshez: * 5 dkg mandulaforgács 1. A krém hozzávalóit előző nap fölforraljuk, és egy napra hűtőbe tesszük. 2. A tojásokat szétválasztjuk. 3. A tojások fehérjét habbá verjük, félidőben kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. 4. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, ezzel is tovább habosítjuk. 5. A mandulát és a narancshéjat óvatosan a habba forgatjuk. 6. Lisztezett tepsiben, 170 fokon kb. 10 perc alatt, tűpróbáig megsütjük. 7. Az előző nap felfőzött krémet alaposan kikeverjük. (A tejszínhabnál sűrűbb, de a vajkrémnél könnyebb krémet kapunk.) 8. A kihűlt tészta tetejére kenjük a krémet. 9. Tetejét pirított mandulaforgáccsal megszórjuk, tetszés szerint szeleteljük |
Összes oldalmegjelenítés
2011. december 1., csütörtök
Mandulás-csokis piskóta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése