Összes oldalmegjelenítés

2011. december 1., csütörtök

Mandulás-csokis piskóta

 
 
Mandulás-csokis piskóta  
* 6 tojás
* 6 ek cukor
* 20 dkg őrölt mandula
* 1 narancs reszelt héja

A krémhez:
* 1/2 l habtejszín
* 10 dkg cukor
* 10 dkg étcsokoládé
* 1 ek kakaópor
* 1 tk rumaroma vagy 1/2 dl rum

A díszítéshez:
* 5 dkg mandulaforgács

1. A krém hozzávalóit előző nap fölforraljuk, és egy napra hűtőbe tesszük.
2. A tojásokat szétválasztjuk.
3. A tojások fehérjét habbá verjük, félidőben kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
4. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, ezzel is tovább habosítjuk.
5. A mandulát és a narancshéjat óvatosan a habba forgatjuk.
6. Lisztezett tepsiben, 170 fokon kb. 10 perc alatt, tűpróbáig megsütjük.
7. Az előző nap felfőzött krémet alaposan kikeverjük. (A tejszínhabnál sűrűbb, de a vajkrémnél könnyebb krémet kapunk.)
8. A kihűlt tészta tetejére kenjük a krémet.
9. Tetejét pirított mandulaforgáccsal megszórjuk, tetszés szerint szeleteljük
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése