Összes oldalmegjelenítés

2012. március 23., péntek

Herendit fest a porcelánművész


                  

INTERJÚ CSISZÁR LÍVIÁVAL  

                                     


 A leghíresebb tervezők munkáit varázsolja a porcelánra Csiszár Lívia. A kaposvári porcelánfestő még a híres olasz tervező Versace mintáit is festette. Több évig a herendi porcelángyárban dolgozott. Most otthonában készíti a szebbnél szebb porcelánokat. Volt olyan étkészlet, amelyen egy évig dolgozott.



Az élet megáldott egy kivételes tehetséggel, amit édesapámtól, Csiszár József festőművésztől örököltem. Ő 1960-tól 30 évet töltött a Herendi Porcelánmanufaktúrában, 1996 óta pedig az Ajka Kristály Kft. porcelánfestő részlegének művészeti vezetője. A porcelánfestés mellett jelenlegi fő tevékenysége az olajfestés, azon belül is a vadászfestészet. Témái közt elsődleges a közvetlen környezetünkben található Bakony élővilágának, valamint Magyarország és Erdély vadjainak tanulmányozása és ábrázolása, élőhelyeik titokzatos és festői világának bemutatása. Több alkalommal járt Afrikában, ahol Namíbia és Kenya színpompás faunája számos képét ihlette meg. Kimagasló tudását az egész világon elismerik, 1981-ben a bulgáriai Vadászati Kiállításon aranyéremmel jutalmazták munkáját. Gyermekkorom óta csodálattal figyelem tehetségét, türelmét és kitartását. Neki köszönhetem a kézi festészet szeretetét és azt, hogy elindított ezen a pályán.



                                               VADÁSZKÉSZLETEK














ÉTKÉSZLETEK

Már meglévő mintakollekcióból készített étkészletek. Egyedi elképzelés alapján is megvalósítható, a porcelán darabok megfestése. Lehet gazdagabb és szolidabb mintavilág, modern és klasszikus. Ajánlom nászajándék, monogram, családi címerek megjelenítésére. Ünnepi és alkalmi ajándékozás céljából.







AJÁNDÉKTÁRGYAK

Kisebb darabok, amelyek lehetnek, személyes kedves ajándék. Ceruzatartók, ékszerdobozok, kétszemélyes reggeliző készletek. Gyerek készlet, müzlis tálak, bögrék, teás csészék.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése