hozzávalók 8 főre
- 2-3 dl kávé
- 1/2 dl főzőrum vagy rum aroma
- 2 cs babapiskóta
- 1/2 l habtejszín
- 2 cs habfixáló (Dr. Oetker)
- 7 ek szőlőcukor vagy porcukor
- 500 g mascarpone
- 1 cs vaníliás cukor vagy vanília kivonat
- fahéj
- Cukrozatlan kakaópor
elkészítés
- Elkészítjük a kávét (én koffeinmentest szoktam, hogy a gyerekek is ehessék a sütit), kicsit megcukrozzuk, majd hozzáöntjük a rumot.
- A krémhez a tejszínt 2 percig verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot / vanília kivonatot, fahéjat, a habfixálót, a szőlő- vagy porcukrot, végül a krémsajtot.
- A kávéba beleforgatjuk a babapiskótát, majd egy tálba rétegezzük a krémmel. Minden réteg tetejére szórunk cukrozatlan kakaóport, és ezzel is fejezzük be (kb 3 réteget ad ki 2 közepes jénaiban). Érdemes előző nap elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek és a piskóta megpuhuljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése